Heemstede B 9567
Heemstede B 9568
Heemstede B 8968
Koediefslaan 97, 2101 BT te Heemstede
Koediefslaan 99, 2101 BT te Heemstede
Koediefslaan 101, 2101 BT te Heemstede

Omschrijving

Lage gecementeerde WONING met schuiframen en roedenverdeling vensters, topgevel, 18e eeuw. Lage gecementeerde woning met schuiframen en roedeverdeling vensters. Topgevel 18e eeuw; genoemd "de Appelkamer". Te linkerzijde aangebouwd een v.m.wasserij onder pannen zadeldak met overstek aan de korte eindzijde, met gesneden daklijsten en topstuk, en houten gekartelde randen; gevels gepleisterd met blokgroeven; te rechterzijde door middel van een poort verbonden, een orangerie met kapverdieping onder pannen zadeldak met nokrichting haaks op de straat met links een aanluiving met lage gepotdekselde wand met lage vensters met roedenverdeling, overige gevels gepleisterd. De straatgevel voorzien van een luik en staafankers in de tuitvormige top, schouderstukje met twee pijnappelvormige bekroningen in natuursteen te weerszijden, de eindgevel aan de tuinzijde voorzien van driedelige spitsboogvormig afgesloten tuindeuren, de oostgevel voorzien van vensters met roedenverdeling, deels met luiken te weerszijden. Complex van gebouwen, overblijfsel van de v.m.buitenplaats Kennemeroord.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)