Alde Dyk 2, 8841 KJ te Baaium

Omschrijving

Herv. Kerk op verhoogd door bomen omringd kerkhof. In 1876 opgetrokken ruime eenbeukige kerk, die wegens het rijk van stucwerk voorziene gave interieur bescherming verdient. Boven een lambrizering zijn de wanden door stucpilasters in traveeën gedeeld; boven de pilasters gaan ondersteuningen op die de koof van het in het midden verhoogde plafond dragen. Grote preekstoel onder gestuct baldakijn; baldakijns boven de herenbanken; terzijde; het rood zandstenen doopvont met gotische nissenversiering en opschrift waaruit blijkt dat het vont in 1668 opgegraven is, is weer bij de preekstoel opgesteld. Oostelijke afscheiding met paneelwerk; daarboven orgelbalustrade en bijpassend orgel. Mechanisch torenuurwerk Haak, Gebr. Caminada en Dupont, Rotterdam, ca. 1880.