's-Hertogenbosch H 7007
's-Hertogenbosch H 7053 A2
Jeroen Boschplein 6, 5211 ML te 's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 177 A, 5211 ML te 's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 177 B, 5211 ML te 's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 177, 5211 ML te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Pastorie der St.Jacobskerk; gedeeltelijk onderkelderd, in oorsprong waarschijnlijk 17e eeuws en in de 19e eeuw gebosseerd gepleisterd pand met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, dat door sloop van de naastliggende panden in ca. 1930 tot hoekpand is geworden. De gevels hebben een hardstenen plint, cordonlijsten en zijn afgesloten met een gestucte geprofileerde kroonlijst met goot op klossen; op de begane grond vensters met stalen 8-ruits ramen en aan de voorzijde met geprofileerde stucwerkomlijsting en kuif; op de verdieping vensters met 6-ruits stalen ramen en aan de voorzijde met geprofileerde omlijsting. Aan de voorzijde deur met bovenlicht, stucwerk omlijsting en kuif. Inwendig moer- en kinderbinten balklagen.

Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Pastorie(F)