's-Hertogenbosch H 5973
Hinthamerstraat 181, 5211 ML te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Vier vensterassen breed pand (XIXb) met verdieping onder met pannen gedekt schilddak. De gepleisterde, op de begane grond gebosseerde, voorgevel heeft een hardstenen plint en stoep van twee treden, heeft een cordonband met fries, gedecoreerd met eenvoudige stucwerkversiering, en is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst met goot op klossen. Op de begane grond deur met getoogd, 2-ruits bovenlicht en getoogde vensters met 8-ruits draairamen, alle met getoogde en geprofileerde stucwerkomlijsting. Op de verdieping vensters met afgeronde bovenhoeken, 8-ruits draairamen en rechtgesloten, geprofileerde stucwerkomlijsting met oren. Inwendig: kelder met tongewelf van voormalig pand enkelvoudige balklagen; stucwerkplafonds, schoorsteenmantels en eikehouten trap met open wrong.