's-Hertogenbosch H 5635
Hinthamerstraat 199, 5211 ML te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

PAND met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel met vlechtingen (achter) en met schild boven de in schoon metselwerk opgetrokken 19e eeuwse en door een geprofileerde kroonlijst met goot op klossen afgesloten voorgevel. Gepleisterde 19e-eeuwse winkelpui met hardstenen plint, met in het midden een deur met hoog bovenlicht, omsloten door gecanneleerde pilasters afgedekt door kroonlijst met triglyfen en goot op klossen, en aan weerszijden gekoppeld aan hoge winkelruiten; in de bovenlichten glas-in-lood ramen. Op de 1e verdieping twee 6-ruits schuiframen; op de 2e verdieping twee 4-ruits schuiframen. Inwendig op de begane grond een vroeg 19e-eeuwse houten binnenpui.