's-Hertogenbosch H 2502
Hinthamerstraat 20, 5211 MP te 's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 22, 5211 MP te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In oorsprong waarschijnlijk 15e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe kruispannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor). De in de 19e eeuw gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft een moderne winkelpui, cordonlijsten, op beide verdiepingen twee vensters met afgeronde bovenhoeken, geprofileerde omlijsting en T-ramen en is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst met drie verdiepte velden. Inwendig: kelders met ton- en insteekgewelven; moer- en kinderbinten balklagen, gedeeltelijk voorzien van peerkraal sleutelstukken en natuurstenen consoles; kap met eikehouten dekbalkjukken met nokgordingen en haanhouten; eiken dakbeschot; eikehouten windas.