's-Hertogenbosch H 6452
's-Hertogenbosch H 7553 A1
's-Hertogenbosch H 7553 A2
Hinthamerstraat 196, 5211 MX te 's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 198, 5211 MX te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Drie vensterassen breed pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor). De gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft een (in 1975 gereconstrueerde) pui bestaande uit een dubbele deur met hardstenen stoep en gedeeld bovenlicht en aan beide zijden gekoppeld aan een 6-ruits raam; de penanten zijn boven de hardstenen vensterbanken voorzien van houten pilasters met opgelegd lijstwerk en afgedekt door gootlijst.

Op de verdieping drie vensters met 6-ruits schuiframen, afgeronde bovenhoeken, geprofileerde stucwerkomlijsting en hardstenen vensterbanken. De gevel is afgesloten door een brede geprofileerde kroonlijst met in het fries drie zolder-tweelichten. Onder het pand een oude kelder met tongewelf.