's-Hertogenbosch H 2990
Putgang 15, 5211 KR te 's-Hertogenbosch
Putgang 13, 5211 KR te 's-Hertogenbosch
Putgang 11, 5211 KR te 's-Hertogenbosch
Kerkstraat 49, 5211 KE te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast, van een met tongewelf onderkelderde opkamer voorzien achterhuis - onder met pannen gedekt schilddak, waarvan het voorste gedeelte verhoogd is om een tweede verdieping te verkrijgen. In schoon metselwerk opgetrokken 19e eeuwse voorgevel met gemoderniseerde pui, cordonlijsten, per verdieping twee vensters met afgeronde bovenhoeken, T-ramen, zware geprofileerde stucwerkomlijsting en kuif, en afgesloten met geprofileerde kroonlijst met consoles. Achter de overbouwde binnenplaats van het pand een in oorsprong los achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels, waarvan die aan de achterzijde vermoedelijk kort na 1945 vernieuwd is; oude, waarschijnlijk 16e eeuwse kap met drie jaar jukspanten.