's-Hertogenbosch G 6686
Korenbrugstraat 11, 5211 EG te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Drie vensterassen breed en vier vensterassen diep pand (XIX B) met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak; westelijke gevel loopt diep door tot aan de Dieze-sluis.

Gevels met gebosseerd gepleisterde plint, cordonlijst en afgesloten door kroonlijst met consoles en zolder-tweelichten in het fries; op de begane grond rondboog vensters met 8-ruits raam en geprofileerde stucwerkomlijsting; op de verdieping getoogde vensters met 6-ruits raam en geprofileerde stucwerkomlijsting, die aan de bovenzijde extra zwaar is aangezet en uitspringt. Aan de straatzijde zijn de vensters en deur op de begane grond gemoderniseerd.

Oude kelder met tongewelf. Aan de achterzijde een vastgebouwd achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak; gevelbehandeling en vensters overeenkomstig het hoofdhuis.

In het achterhuis kelder met tongewelf en moeren kinderbinten balklagen. Gevels omstreeks 1975 wit geverfd.