's-Hertogenbosch H 5646
Louwschepoort 83, 5211 NE te 's-Hertogenbosch
Louwschepoort 85, 5211 NE te 's-Hertogenbosch
Louwschepoort 89, 5211 NE te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

"Het pand"; in oorsprong vermoedelijk 15e eeuws restant van het klooster van de Zusters van Orthen. In schoon metselwerk opgetrokken pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak. Tegen de noordgevel steunberen en er in deur met 16-ruits bovenlicht; in de oostgevel een 24-ruits schuifraam en haaks tegen de zuidzijde een witgeverfde latere aanbouw zonder verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak en met 6-ruits schuiframen; tegen de zuidgevel een lagere aanbouw onder zadeldak, die als portiek fungeert; in de westgevel 20-ruits schuiframen op de begane grond en 6-ruits schuiframen op de verdieping. Inwendig: balklagen met moer- en kinderbinten, in oostelijke aanbouw met ojief-sleutelstukken. In de gang langs de oostgevel zwartmarmeren tegels en enige kaarsnissen en muurstijlen.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl Klooster