's-Hertogenbosch G 6806
Markt 11, 5211 JV te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In 1861 naar ontwerp van de Brusselse architect P.Peeters gebouwd, vier vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak.

De gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint, is op de begane grond in vier vakken verdeeld door pilasters afgedekt met kroonlijst op zware consoles, heeft op de begane grond rondgesloten vensters en een deur met boven elk een oculus, heeft op de verdieping een eenvoudig gedecoreerde cordonband en vensters met geprofileerde omlijsting en T-ramen en is afgesloten door een kroonlijst met omlijste velden, zware consoles, tandlijst en acroteria ter hoogte van de consoles.

Boven de kroonlijst een attiek met segmentboog in het midden, afgesloten met geprofileerde lijst en bekroond door een opvliegende adelaar.