's-Hertogenbosch H 6116
Markt 61, 5211 JW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Twee vensterassen breed pand (XIXc) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak met schild (voor). De gepleisterde voorgevel is afgesloten door een kroonlijst met consoles, omlijste velden, tandlijst en goot op klossen; de gedeeltelijk hardstenen pui gaat grotendeels schuil achter latere wijzigingen; op de verdieping een hardstenen borstwering met balusters op hardstenen consoles en vensters met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting met kuifstuk; op de tweede verdieping een balcon met fraai gietijzeren hek en rustend op drie consoles met Atlanten, vensters met afgeronde bovenhoeken geprofileerde omlijsting met kuifstuk en muurdammen met gecanneleerde pilasters. Inwendig: kelder met tongewelf; rijk geprofileerde en gedetailleerde betimmeringen, stucwerkplafonds en trappehuis (XIXc).