's-Hertogenbosch G 6404
's-Hertogenbosch G 6403
Molenstraat 2, 5211 DR te 's-Hertogenbosch
Molenstraat 4, 5211 DR te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In oorsprong vermoedelijk 16e eeuws, gedeeltelijk over de Dieze gebouwd pand zonder verdieping bestaande uit: -een oostelijk gedeelte onder met rode Hollandse pannen gedekt wolfdak, met twee 9-ruits ramen in de noordgevel en zes rondboogvensters met 6-ruits ramen in de zuidgevel.

-een westelijk gedeelte onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak, dat boven de hogere westgevel is afgewolfd en bij de inspringende noord-westhoek is ingekort.

Aan de noordzijde boven de Dieze een 6-ruits schuifraam en een dakkapel met 4-ruits schuifraam; in de inspringende hoek schuingeplaatste inrijdeuren en een 6-ruits venster aan de westzijde en een 8- en 4- ruits schuifraam en een gevelsteen aan de noordzijde; in de westgevel met vlechtingen deur met bovenlicht, 6-ruits schuifraam en rondgesloten vensternis.

Inwendig: enkelvoudige balklaag; kap met grenen dekbalkjukken en schaarspanten met balk; windas; hardstenen drinkbakken van voormalige paardestal (Het pand is in 1978 gerestaureerd).

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)