's-Hertogenbosch H 7166
Nachtegaalslaantje 2, 5211 LE te 's-Hertogenbosch
Nachtegaalslaantje 1, 5211 LE te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Voormalige, in 1865 gebouwd gymnasium; neo-classicistisch, blokvormig pand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; 5 vensterassen brede, gebosseerde hardstenen voorgevel met cordonlijsten, met 8-ruits schuiframen en dubbele deur met bovenlicht en afgesloten door forse kroonlijst met tandlijst; zij- en achtergevel(s) in schoon metselwerk met 8-ruits (schuif) ramen en in de zuidgevel 12-ruits schuiframen; tegen de zuidgevel een lagere aanbouw met verdieping onder met leien gedekt schilddak en voorzien van 6-ruits schuiframen.

Inwendig: aan de noordzijde van de centrale gang een ruime bordestrap met gietijzeren balusters. Achter het pand een 19e eeuwse, gedeeltelijk open houten loods onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak rustend op houten pijlers met gesneden korbelen en opengewerkte houten lijsten onderlangs de goten.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap