's-Hertogenbosch G 6938
Oliemolensingel 1, 5211 TN te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In 1898 gebouwde, in schoon metselwerk opgetrokken kopie van het uit 1638 daterende pand, dat ter plaatse gestaan heeft. Pand met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen verhoogde halsgevel met klauwstukken en afgedekt met fronton (voorzijde) en tegen trapgevel bekroond door pinakel afgedekt met segmentboog-vormig fronton en waaiervormige klauwstukjes.

Op de begane grond rondboog en getoogde vensternissen met 24-ruits kruiskozijnen (voor- en achtergevel) en (gekoppelde) 24-ruits schuiframen; op de verdieping dezelfde ramen in rechtgesloten vensters in voor- en zijgevel en in getoogde vensternissen in achtergevel. In de geveltop van de voorzijde een kruisvenster met onder luiken en boven 4-ruits raampjes en daarboven in een rondboognis een rond venster met 9-ruits raam. In de geveltop van de achterzijde een 16-ruits kruiskozijn met aan weerszijden een getoogde blindnis; sierankers.

Aan de noordzijde twee dakkapellen onder met leien gedekte schilddakjes en met luiken. Voor de plint, lijstwerk, blokken op hoeken, in bogen en strekken, voor de klauwstukken en frontons is gebruik gemaakt van natuursteen.