's-Hertogenbosch H 6383
Oude Dieze 5, 5211 KT te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Gaaf, eclectisch, uit ca. 1870 daterend, vijf vensterassen breed herenhuis met verdieping onder met leien (en asbest) gedekt Mansardedak. De in schoon metselwerk opgetrokken voorgevel heeft een plint, deuromlijsting, balkon op consoles boven de deur en cordonlijst van hardsteen en overig lijstwerk van pleisterwerk; aan weerszijden van de risalerende ingangspartij in het midden, twee gekoppelde, rechtgesloten vensters met T-ramen en brede geprofileerde omlijsting (op b.g. met sluitsteen) aan de bovenzijde en op de verdieping onder de vensters nissen met smeedijzeren hekwerk; in het middenrisaliet dubbele deur met bovenlicht, balkon op consoles en smeedijzeren hek, balkondeuren met bovenlicht, gebosseerde omlijsting en afgedekt door kroonlijst met consoles; gevel afgesloten door gekorniste, geprofileerde kroonlijst met consoles boven middenrisaliet; dakkapel met pilasters, kroonlijst en tympaan en met aan weerszijden een oeil-de-boeuf.