's-Hertogenbosch H 5856
's-Hertogenbosch H 4507
Parade 18, 5211 KL te 's-Hertogenbosch
Parade 17, 5211 KL te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Voormalig Gereformeerd Burger Weeshuis (XIXc). Acht vensterassen breed pand met verdieping onder (met asbest gedekt) schilddak. In schoon metselwerk opgetrokken voorgevel met hardstenen plint en cordonlijsten, en afgesloten door kroonlijst met consoles, tandlijst en balustrade met panelen en die is gekornist bij de twee middelste en de uiterste traveeën; risalerende partijen op begane grond gebosseerd gemetseld. Lichtgetoogde schuifvensters met 4-ruits onderraam en ongedeeld bovenlicht; in uiterste traveeen dubbele paneeldeur met bovenlicht en geprofileerde lijst met kuif rond vensters op verdieping; boven het middenrisaliet een getoogd attiek tussen pilasters, waartegen voluutvormige klauwstukken en Gereformeerd Burger Weeshuis in het middenveld.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid