's-Hertogenbosch H 2521
Parade 12, 5211 KL te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit 1858 daterend, vijf vensterassen breed en diep pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt omlopend schilddak.

Gevels opgetrokken in schoon metselwerk met deels hardstenen, deels gepleisterde plint, hoekpilasters, cordonlijst met tandlijst en afgesloten door forse kroonlijst met consoles, waartussen cassetten en zoldervensters, en aan de voorzijde bekroond door smeedijzeren hekwerk tussen hoekpijlers en attiek boven middenrisaliet.

In middenrisaliet dubbele deur met stoep, bovenlicht en geprofileerde omlijsting, en daarboven balcon op consoles en met smeedijzeren hek. Vensters met T-ramen, op de verdieping met afgeronde bovenhoeken, en met geprofileerde omlijsting, op de verdieping tevens met kuifstuk en een tweede profiellijst op consoles rond het bovenste deel.

Rondom hardstenen stoep, grotendeels afgesloten met smeedijzeren hek. Tegen de achtergevel een gebosseerd gepleisterde aanbouw met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak; in de noordgevel vier natuurstenen kruiskozijnen en een inrijpoort met daarboven balcondeuren (balcon verdwenen).