's-Hertogenbosch G 2865
Postelstraat 60, 5211 EB te 's-Hertogenbosch
Postelstraat 62 A, 5211 EB te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Laat 15e eeuws pand bestaande uit: -breed voorhuis met verdieping onder afgeknot, met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak aan de achterzijde tegen afgeknotte trapgevel in schoon metselwerk. De voorgevel is een met een lijst afgesloten afgeknotte topgevel met gebosseerde imitatie-hardsteen bepleistering, cordonlijsten, drie schuiframen op de begane grond en drie 6-ruits schuiframen op de verdieping en zolderverdieping.

Inwendig: moer- en kinderbinten balklagen met peerkraalsleutelstukken; kap met eiken tussenbalkgebinten.

-zijhuis met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt zadeldak (dwarskap) tegen noordzijde van voorhuis. Met een lijst afgesloten, gepleisterde voorgevel met cordonlijst, twee deuren met 4-ruits bovenlichten en 6-ruits schuifraam op verdieping.

-twee naast elkaar gelegen, vaste achterhuizen onder met pannen gedekte zadeldaken tegen gepleisterde topgevels met restanten van trappen.

Inwendig: moer- en kinderbinten balklagen met peerkraalsleutelstukken; kappen met eiken dekbalkjukken en sporen gespannen. Oude steektrappen en 19e eeuwse stucwerkplafonds. Het pand werd in 1876 verbouwd tot ijkkantoor; thans winkelpand.