's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wolfdak.

De wit gepleisterde voorgevel (XIXc) heeft een grijs geverfde plint met lijstwerk, cordonlijsten en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst voorzien van drie paar consoles, waartussen een met stucwerk decoraties omlijste oculus; paneeldeur met naald en bovenlicht met levensboom en twee vensters met 8-ruits draairamen op de begane grond, twee vensters met 6-ruits draairamen en gietijzeren raamhek op de verdieping en twee vensters met 4-ruits draairamen en gietijzeren raamhek op de tweede verdieping, alle voorzien van geprofileerde stucwerkomlijsting met kuif.

De gebosseerd gepleisterde achtergevel is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst, heeft 8-ruits schuiframen op de begane grond, 6-ruits schuiframen op de verdieping en twee draairamen op de tweede verdieping.

Inwendig: voor- en achterhuis gescheiden door brandmuur; kelder met tongewelf onder achterhuis; (geschilderde) stucwerkplafonds (XIX B); betimmeringen en stucwerkdecoraties ingang en trappehuis; op 1e verdieping moer- en kinderbintenbalklaag; 19e eeuwse kap met dekbalkjukken en schaarspanten.

JaSint Jorisstraat225211 HB's-Hertogenbosch

's-HertogenboschG2958