's-Hertogenbosch G 6884
Sint Jorisstraat 24, 5211 HB te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In oorsprong vermoedelijk 17e eeuws pand, voorhuis met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt Mansardedak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde puntgevel (achter) en vast achterhuis met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt wolfdak. De tot twee verdiepingen verhoogde, gebosseerd gepleisterde voorgevel (XIXa) heeft een paneeldeur met snijlicht en twee 8-ruits schuiframen op de begane grond, twee 6-ruits schuiframen op de verdieping en twee 4-ruits schuiframen op de tweede verdieping en is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst. In de gepleisterde achtergevel 4-, 6- en 9-ruits schuiframen. Inwendig: onder het achterhuis kelder met tongewelf; gang met marmeren tegels; stucwerkplafonds (XIX A); verdiepingsbalklaag met moeren kinderbinten in achterhuis; kap met eiken dekbalkjukken.