's-Hertogenbosch G 8469
Sint Jorisstraat 72, 5211 HB te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In oorsprong 15e eeuws pand met verdieping onder met Hollandse pannen gedekt schilddak, waarop bij de restauratie in 1975 hoekschoorstenen zijn aangebracht. De voorgevel is een uit 1824 daterende, zeven vensterassen brede, gepleisterde pilastergevel met in het midden een deur met gesneden kalf, gedeeld bovenlicht en brede geprofileerde omlijsting afgesloten door goot; op de begane grond 8-ruits schuiframen; op de verdieping 6-ruits schuiframen; geprofileerde kroonlijst en goot met tandlijst. De in schoon metselwerk opgetrokken achtergevel heeft ronde en getoogde ontlastingsbogen boven de 6- en 8-ruits schuiframen. Inwendig: balklagen met moer- en kinderbinten en zware ojief-consoles; eikehouten spiltrap; kap met eiken dekbalkjukken en schaarspanten met balk. Onder de bij de restauratie verlaagde achterbouw oude kelders.