's-Hertogenbosch I 330
Stationsweg 33, 5211 TV te 's-Hertogenbosch
Stationsweg 35, 5211 TV te 's-Hertogenbosch
Koninginnenlaan 1, 5211 WD te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit 1899 daterend, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt omlopend schilddak; in zuidgevel hoekrisaliet onder insteekkap tegen trapgevel met pinakel; boven de op de begane grond afgeschuinde hoek een polygonale arkeltoren onder met leien gedekte peerspits met trans; in westgevel a-centrisch risaliet onder insteekkap tegen tuitgevel met trappen en pinakel; aan de noordkant van de westzijde een insteekkap tegen trapgevel met pinakel; gemetselde dakkapellen tegen tuitgeveltjes met pinakel.

Gevels met hardstenen plint, natuurstenen lijsten, blokken en decoratieve details en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles.

Getoogde ramen op de begane grond; rechtgesloten ramen in getoogde vensters met tegeltjes in de boogvelden op de verdieping; rondboogramen in de dakkapellen.