's-Hertogenbosch I 133
Stationsweg 2, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken hoekpand met verdieping onder met leien gedekt Mansardedak; risalerende zuidelijke helft van oostgevel bekroond door trapgevel met piroenen; boven de op de begane grond afgeschuinde hoek een polygonaal arkeltorentje onder met leien gedekt koepeltje met spits; risalerend westelijk deel van noordgevel onder insteekkap tegen trapgevel met piroenen.

Gevels met gedeeltelijk gebosseerde hardstenen plint, natuurstenen lijsten, blokken en decoratieve details, en afgesloten met rondboogfries.

Rechtgesloten kelderlichten met diefijzers in plint; rechtgesloten (T- en grote 6-ruits) ramen in getoogde vensters; dubbele neo-renaissance deur met rechtgesloten bovenlicht, waarin vier gekoppelde rondboograampjes. Dakkapellen onder met leien gedekte zadeldakjes met schild.