's-Hertogenbosch I 134
Stationsweg 4, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en een met leien gedekt dakschild aan de straatzijde; risalerend westelijk gedeelte onder insteekkap tegen verhoogde halsgevel met klauwstukken, piroenen en afgesloten met fronton.

Gevel met gedeeltelijk gebosseerde hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken, deuromlijsting, balcon op verdieping en decoratieve details, en afgesloten met een gemetselde kroonlijst.

Rechtgesloten kelderlichten in plint; deur met halfrond bovenlicht en natuurstenen omlijsting bekroond door segmentvormig fronton; twee rondgesloten vensters op de begane grond; T-ramen en balcondeuren, waarboven getoogde ontlastingsbogen, op de verdieping en in de geveltop; dakkapel onder met leien gedekt zadeldakje met schilden.