's-Hertogenbosch I 137
Stationsweg 10, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Westelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het oostelijk en westelijk buurpand, aan de straatzijde; risalerende middenpartij onder insteekkap, voor tegen tuitgevel met trappen en pinakel, en achter tegen afgeknot, met leien gedekt tentdak.

Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en terzijde van risaliet afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles.

Recent aangebracht winkelraam; in risaliet deur met halfrond bovenlicht en met natuurstenen omlijsting bekroond door fronton; op de verdieping een natuurstenen balcon op consoles, met uitbuikend smeedijzeren hek en met twee daarop uitkomende getoogde balcondeuren, een getoogd schuifvenster in risaliet; in geveltop rechtgesloten venster met daarboven getoogd boogveld met tegels; dakkapel onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel.