's-Hertogenbosch I 138
Stationsweg 12, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het oostelijk buurpand, aan de straatzijde; risalerend oostelijk gedeelte onder insteekkap, tegen tuitgevel met trap, piroenen en pinakel.

Gevel met hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en afgesloten door gemetselde kroonlijst met mutuli, die als band doorloopt over het risaliet en daar gedecoreerd is met diamantkoppen.

Deur met gedeeld bovenlicht en getoogde ontlastingsboog; in totaal vijf rechtgesloten schuiframen in getoogde vensters (op begane grond in 1978 enigszins gewijzigd) in de geveltop twee rechtgesloten ramen met tegels in de rondgesloten boogvelden erboven; dakkapel onder ingesnoerd zadeldak met schild.