's-Hertogenbosch I 140
Stationsweg 16, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Oostelijke helft van een uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het oostelijk en westelijk buurpand, aan de straatzijde; risalerende middenpartij onder insteekkap, voor tegen fantasie trapgevel met pinakel en achter tegen afgeknot, met leien gedekt tentdak.

Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en terzijde van risaliet afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. In risaliet dubbele deur met halfrond bovenlicht en met natuurstenen omlijsting bekroond door segmentvormig fronton; twee getoogde vensters met T-ramen op de begane grond; op de verdieping een natuurstenen balcon op consoles, met uitbuikend smeedijzeren hek en met twee daaropuitkomende getoogde balcondeuren, en een getoogd venster met T-raam in risaliet; in geveltop een getoogd venster; dakkapel onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel.