's-Hertogenbosch I 142
Stationsweg 20, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het oostelijk en westelijk buurpand, aan de straatzijde; risalerend westelijk deel onder insteekkap, voor tegen verhoogde halsgevel met pinakel en piroenen, achter tegen met leien gedekt afgeknot tentdak. Gevel met hardstenen plint, natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met getoogd bovenlicht; in totaal zeven rechtgesloten schuiframen van verschillende breedte in getoogde vensters; op de verdieping aan de westzijde een uitkragende houten erker met gemetselde en deels natuurstenen onderbouw op consoles; in de geveltop twee rechtgesloten ramen met daarboven getoogde ontlastingsbogen en een getoogde nis; dakkapel onder ingesnoerd zadeldak met schild; dakkapel onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel.