's-Hertogenbosch I 143
Stationsweg 22, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt pand met verdieping en met een met leien gedekt dakschild, dat doorloopt over het oostelijk buurpand, aan de straatzijde; risalerend oostelijk deel onder insteekkap, voor tegen fantasie-trapgevel met klauwstukken, piroenen en pinakel, en achter tegen met leien gedekt afgeknot tentdak.

Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en terzijde van risaliet afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met getoogd bovenlicht; in totaal vijf schuif- en twee grote 6-ruits ramen (rechtgesloten) in getoogde vensters; twee getoogde vensters, waarin rechtgesloten ramen met 8-ruits bovenlicht, in de geveltop; dakkapel onder zadeldak met schild.