's-Hertogenbosch I 145
Stationsweg 26, 5211 TW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Uit ca. 1897 daterend, naar ontwerp van J.Dony gebouwd, in schoon metselwerk opgetrokken, vlakgedekt hoekpand met verdieping onder met leien gedekt schilddak; risalerend westelijk deel van noordgevel onder insteekkap tegen fantasie-trapgevel; boven de op de begane grond afgeschuinde hoek een vierkant arkeltorentje in decoratief vakwerk en onder ingesnoerd tentdak voorzien van spits met transen; risalerend zuidelijk deel van westgevel onder insteekkap tegen fantasie-trapgevel. Gevel met hardstenen plint en natuurstenen banden, blokken en decoratieve details, en afgesloten door gemetselde kroonlijst met consoles. Deur met getoogd bovenlicht natuurstenen bekroning; getoogd schuifvenster op de hoek; voor het overige rechtgesloten (schuif) ramen in getoogde vensters; twee dakkapellen onder zadeldak tegen gemetselde trapgevel, twee dakkapellen onder ingesnoerd zadeldak met schild.