's-Hertogenbosch G 7641
's-Hertogenbosch G 7642
Uilenburg 20, 5211 EV te 's-Hertogenbosch
Uilenburg 22, 5211 EV te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Voormalig achterhuis van Postelstraat 42; over de Dieze gebouwd pand, bestaande uit drie, in schoon metselwerk opgetrokken bouwdelen, te weten: -het vermoedelijk 15e eeuwse hoofdgebouw; pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt schilddak; in oostgevel deur met gedeeld bovenlicht en raam omlijst door pilasters afgedekt met fronton; moer- en kinderbinten balklaag met nog twee sleutelstukken met ronde profilering; oude kap met ankerbalkgebinten, -vermoedelijk vroeg 16e eeuwse, noordelijke aanbouw (westzijde); pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; houten kloosterkozijn in noordgevel; deur met gedeeld bovenlicht, en zolderluik in westgevel; kelder met tongewelf; moer- en kinderbinten balklaag met nog een sleutelstuk met ronde profilering; kap met dekbalkjuk, geschoorde nokstijl en geschoorde nokgording, -tweede, iets jongere noordelijke aanbouw (oostzijde); pand met verdiep onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen topgevels; in de oostgevel deur en 6-ruits schuifraam; in de noordgevel twee natuurstenen kloosterkozijnen; moer- en kinderbinten balklaag met onder de middenbalk twee laat-gotische sleutelstukken en daaronder natuurstenen consoles, en onder de strijkbalken natuurstenen consoles, laat-gotische schouw met geprofileerde, natuurstenen wangen en geprofileerde, houten steunbalk.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis