's-Hertogenbosch G 7840 A6
's-Hertogenbosch G 7840 A4
's-Hertogenbosch G 1785
Verwersstraat 11, 5211 HS te 's-Hertogenbosch
Verwersstraat 13, 5211 HS te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Vermoedelijk 17e eeuws, drie vensterassen breed pand met verdieping onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. De 19e eeuwse gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft vensters met T-ramen (b.g.), 6-ruits (verd.) en 4-ruits(zolder)schuiframen met stucwerk-decoraties onder de vensters en boven de zoldervensters en met geprofileerde omlijsting op verdieping en zolder, en is afgesloten door een geprofileerde kroonlijst met tandlijst en eenvoudige decoratie in de friezen.

De achtergevel is een gepleisterde lijstgevel met 6-ruits draairamen. Inwendig: keldertje met tongewelf onder achterkamer; enkelvoudige balklagen; kap met grenehouten schaarspanten met balk; achterkamer met rijk stucwerkplafond, schoorsteen met spiegel en allegorische voorstellingen en met bijbehorende lambrizering, raamomtimmering en deuren (XIX A); op de verdieping een schoorsteen met ronde boezem en peervormige vuurmond (XVII B).

Achterhuis (XVII) met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. Geverfde voorgevel aan de binnenplaats met 6-ruits draairamen; blinde, gepleisterde zijgevel; in schoon metselwerk opgetrokken achtergevel met 6-ruits schuiframen en afgesloten met lijst. Inwendig: enkelvoudige balklagen met enkele muurstijlen met korbelen; kap met grenenhouten schaarspanten met balk.