's-Hertogenbosch H 2531
Verwersstraat 20, 5211 HW te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Fors pand samengesteld uit twee 17e/18e eeuwse panden; brede, met kroonlijst afgesloten, gepleisterde voorgevel (XIX B) met getrokken horizontale voegen op de b.g. en een cordonlijst ter afsluiting van de b.g.; breed 6-ruits venster (1907), deur met bovenlicht en twee schuifvensters op de begane grond, drie vensters met 6-ruits schuiframen op verdieping en 4-ruits schuiframen op zolderhoogte, alle met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting.

Noordelijk gedeelte - in 1907 ingrijpend verbouwd - bestaat uit voorhuis met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak met schild (achter), binnenplaats en achterhuis met verdieping onder met pannen gedekt zadeldak met schild (achter).

Het zuidelijk gedeelte heeft een verdieping, een met rode muldenpannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel met top- en schouderstukken en muurankers, en inwendig kelder met ton- en insteekgewelf; opkamer met marmeren schoorsteenmantel en stucwerkplafond (XIX B); binnendeuren (XVIIId) kap met zes dubbele dekbalkjukken en schaarspanten met balk.