's-Hertogenbosch G 7514

Omschrijving

Gebouw bestaande uit twee vroeg 19e eeuwse panden met vermoedelijk oudere kernen. Het linker pand heeft een lage verdieping en met blauwe opnieuw verbeterde Hollandse pannen gedekte zadeldaken.

De gebosseerd gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint, in het midden een dubbele deur met 4-ruits bovenlicht en een eenvoudige, risalerende omlijsting afgedekt met een goot op consoles, grote vensters met glas-in-lood in de bovenlichten en 6-ruits roedenverdeling in de onderramen op de begane grond en lage vensters met draairamen op de verdieping. Deze is afgesloten met een geprofileerde kroonlijst en het linker gedeelte is gewijzigd.

Het rechter pand heeft een verdieping en een met blauwe opnieuw verbeterde Hollandse pannen gedekt schilddak. De - op de begane grond gebosseerd - gepleisterde voorgevel heeft een hardstenen plint en op de begane grond en de verdieping vier vensters met T-ramen, die op de verdieping gevat zijn tussen pilasters, en is afgesloten door een kroonlijst met tandlijst.