's-Hertogenbosch G 6469
Vughterstraat 254, 5211 GR te 's-Hertogenbosch
Vughterstraat 256, 5211 GR te 's-Hertogenbosch

Omschrijving

In schoon metselwerk opgetrokken, in oorsprong vermoedelijk 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfeind (voor) en tegen gepleisterde tuitgevel (achter).

De voorgevel is op de begane grond gepleisterd, heeft een in 1971 aangebrachte winkelpui in vroeg 19e eeuwse stijl - in het midden een dubbele paneeldeur met bovenlicht en aan weerszijden gekoppeld aan 8-ruits raam - op de verdieping twee 6-ruits en op zolderhoogte twee 4-ruits schuiframen, en is afgesloten met een forse, geprofileerde kroonlijst.

In de achtergevel deur met bovenlicht, 6-ruits ramen en 4-ruits raam in geveltop; staafankers. Het pand is door twee bogen over de tussenliggende steeg verbonden met Vughterstraat 258. Inwendig: kelder met tongewelf onder achterhuis; enkelvoudige balklagen; eiken dekbalkjukken met schaarspanten met balk.