Grote Markt 24, 4561 EB te Hulst

Omschrijving

V.m. Gouvernementshuis. Zeer breed onderkelderd pand, in XIXa voorzien van een nieuwe voorgevel. De met de bocht van de rooilijn meegebouwde witgepleisterde façade rust op een lage hardstenen plint en afgesloten door een lijst met tanding en modillons. Drie dakkapellen met boogfrontons. De brede voordeur voorzien van een omlijsting met tanding "gewijzigde" vensters. Hardstenen stoep. Het zadeldak gevat tussen zijtrapgevels met natuurstenen dekplaten op de treden. De achtergevel okerkleurig bepleisterd en voorzien van boogvensters. Haaks uitgebouwde tuinvleugel eveneens oker gepleisterd. Vier dakkapellen, segmentvormig bekroond. Koetshuis en stallen met boogdeuren en roosvensters. De tot aan de wal doorlopende tuin heeft bij de Gentse poort een toegang met 2 bakstenen pijlers waarop natuurstenen siervazen in de Lodewijk XVI trant (een is momenteel kapot).

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)