Keppel I 508
Kerkstraat 1, 6996 AE te Drempt

Omschrijving

Ned. Herv. KERK. (St. Joris). Laat-gotische dorpskerk met 15e eeuws koor, pseudobasilicaal schip (ca.1500) en zeer mooie romaanse toren uit de twaalfde eeuw met decoratie van lisenen en boogfriezen. De kerk, in 1868 in neogotische trant geheel verbouwd, werd in de vijftiger jaren van deze eeuw in haar oorspronkelijke staat teruggebracht, nadat de toren reeds in 1938 hersteld was. Inventaris: Priesterzerk in het koor (1558). Eenklaviers orgel, in 1777 door onbekende orgelbouwer gemaakt. Klokkenstoel met gelui van drie klokken, waarvan één van F. Simon, 1637, diam. 110,9 cm., één van P. Seest, 1765, diam. 39 cm. en een moderne klok. Opgesteld in de torenhal gescheurde klok van H. ter Horst, 1646, diam. 135 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk J. Sprakel, 1700, met inscriptie: JOAN SPRAKEL FECIT GOOR ANNO 1700.