Neeritter A 2549
Molenstraat 2, 6015 AC te Neeritter

Omschrijving

St. LAMBERTUSKERK. Westtoren, XIII, met bovenbouw en bekroning uit 1842. Basilicaal schip, XIV of XV, met scheibogen op zuilen met Maaskapitelen. Koor en noordbeuk, XV. Zuidbeuk, waarover het schipdak is doorgetrokken, vermoedelijk XVI. Bakstenen kerkhofmuur. Drie altaren met barok retabel van omstreeks 1700. Vier stel koorbanken, XVII. Rococo-communiebank, XVIIIe. Preekstoel, XIXb. Biechtstoel, XVII. Marmeren doopvont, XIX A, met koperen deksel. Houten beelden: groot kruisbeeld, XVI A; klein kruisbeeld, XVIII (?); H. Ambrosius, XVI B, twee madonna's (XVII en XVIII); H. Lucia, XVII, op de koorpoortjes: H. Lambertus en H. Jozef, XVIIa; in het altaar-frontispice: halfhoog snijwerk, God-de-Vader voorstellend. Terracotta beelden: H. Anna met H. Maagd, H. Barbara, XVII. In de sacristie betimmering met kasten omstreeks 1700. Orgel met Hoofdwerk en Positief, in 1863 gemaakt door Pereboom en Leyser.