Kerkrade N 563
Kerkrade N 562
Laurastraat 60, 6471 JM te Eygelshoven
Laurastraat 62, 6471 JM te Eygelshoven

Omschrijving

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (nok/straat) en met aan de voorzijde in het midden twee insteekkapjes (zadeldaken); de voorgevels zijn verlevendigd door verhoogd, roze-rood geschilderd lijstwerk van baksteen, en dito plint; getoogde vensters (in de geveltoppen aan de voorzijde halfrond gesloten) met oorspronkelijke hoofdindeling van de ramen; rechtgesloten deuren met bovenlicht in de zijgevels. De woningen zijn in 1901 door de Laura & Vereeniging gebouwd ten behoeve van beambten van de mijn "Laura" en vormen door de eenheid in architectuur, gelijk kleur- en materiaalgebruik tesamen met Laurastraat 56 t/m 74 als reeks een gaaf voorbeeld van de woningbouw voor mijnbeambten.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)