Kerkrade N 560
Kerkrade N 561
Laurastraat 64, 6471 JM te Eygelshoven
Laurastraat 66, 6471 JM te Eygelshoven

Omschrijving

Gepleisterd blok van twee WONINGEN met verdiep onder met blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (nok evenwijdig aan de straat) en met aan de voorzijde in het midden twee insteekkapjes (zadeldaken); de voorgevels zijn verlevendigd door verhoogd, roze-rood geschilderd lijstwerk van baksteen en dito plint; getoogde vensters (in de geveltoppen aan de voorzijde halfrond gesloten) met oorspronkelijke hoofdindeling van de ramen; rechtgesloten deuren met bovenlicht in de zijgevels. De woningen zijn in 1901 door de Laura & Vereeniging gebouwd ten behoeve van beambten van de mijn "Laura" en vormen door de eenheid in architectuur, gelijk kleur- en materiaalgebruik tesamen met Laurastraat 52, 54 en 60 t/m 74 als reeks een gaaf voorbeeld van de woningbouw voor mijnbeambten.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)