Leiderdorp C 665
Achthovenerweg 7, 2351 AX te Leiderdorp

Omschrijving

18e eeuwse boerderij van het voerdeeltype met onderkelderd voorhuis met opkamer onder omlopend schilddak en aangebouwd woonhuis met stal onder wolfdak. Het voorhuis bevat 6-ruitsschuifvensters, aan de voorzijde voorts een kroonlijst en in het midden een dakkapel, de gepleisterde rechterzijgevel bevat voorts een keldervenster met luik en een goot op klossen. De gevels van het aangebouwde boerderijgedeelte zijn gepleisterd; het woongedeelte bezit drie 25- ruitsschuifvensters en een 6-ruitsschuifvenster; de achtergevel bevat vlechtingen in de top. Te rechterzijde een losse bakstenen schuur onder pannen schilddak met in lange gevel drie wagendeuren, een dubbel hooiluik boven de ingang; in korte gevel twee halfronde stalvensters, 19e eeuws. Karakteristieke boerderij, opmerkelijk wegens het onderkelderde voorhuis.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Wagenschuur(M)