Leiderdorp
Leiderdorp

"Dijkzicht", 19e eeuwse, in oorsprong oudere, BOERDERIJ van het voerdeeltype met hoog voorhuis met verdieping onder U-vormig pannen zadeldak tegen puntgevels met luik in top aan de achterzijde; achter aangebouwd woonhuis met stal onder rieten wolfdak. Het voorhuis bevat in oorsprong zesruitsschuifvensters, links een uitgebouwde onderkelderde opkamer onder lessenaarsdak, met een verhoogde aanbouw, voorzien van vlechtingen in de top. Het achtergedeelte bevat in de rechterzijgevel twee zesruitsschuifvensters en getoogde stalvensters, de achtergevel bezit vlechtingen in de top, alsmede twee halfronde gietijzeren stalvensters en staafankers, en twee mestdeurtjes aan de zijden. Karakteristieke boerderij, opmerkelijk wegens het hoge voorhuis.

JaAchthovenerweg132351 AXLeiderdorp
NeeAchthovenerweg152351 AXLeiderdorp