Heereweg 443 C, 2161 DB te Lisse
Heereweg 443, 2161 DB te Lisse
Heereweg 443 A, 2161 DB te Lisse
Heereweg 443 B, 2161 DB te Lisse

Omschrijving

In oorsprong 17e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak, recentelijk dak van het voorhuis gedeeltelijk met pannen gedekt. Links een opkamer, T-vensters in tuitgevel aan de voorzijde, vlechtingen in top en vensters met kleine roedenverdeling en luiken in linkerzijgevel. Zomerhuis. In oorsprong losstaand pand, links van de boerderij onder pannen zadeldak met 19e eeuws gedeelte als woonhuis, waarin schuifvensters oorspronkelijk met roede-indeling met luiken, en ouder stalgedeelte achter, waarvan de tuitgevel is voorzien van rollagen langs de zijden; korfboogvormige toegang met pilasters naar open ingangsportaal. 19e eeuwse, oorspronkelijk losstaande schuur, gedeeltelijk witgepleisterd, met dwarse aanbouw, onder zadeldak, belegd met Hollandse pannen en aan de binnenplaatszijde met beverstaartpannen.