Oss
Teeffelen

KERK van de H. Benedictus. Eenbeukig gebouw uit 1657, herhaaldelijk hersteld en verbouwd, o.a. in 1834 en vooral in 1885; bestaande uit een schip, een rechtgesloten koor. Kerk-inventaris; geelkoperen doopvont uit 1621; 15e eeuws houten beeld van St. Anna te drieën; 16e eeuws houten beeld van St. Antonius Abt, vroeg 17e eeuwse beelden van Apollonia, Caecilia en Barbara; 18e eeuwse schilderijen van de Aanbidding door de Koningen en van St. Michael en de draak; fragment van een 16e eeuwse koorbank; twee grafzerken uit 1718 en 1760; een sarcofaag (11e of 12e eeuw). Van oorsprong eenklaviers orgel in 1733 gemaakt door M. van Deventer. In 1857 uitgebreid met een Onderpositief door P. van Nistelrooy. In 1975 gerestaureerd.

JaPastoor van Weerdtstraat95395 TGTeeffelen

Jaoorspronkelijke functieReligieuze gebouwenKerk en kerkonderdeelKerk