Pastoor van Weerdtstraat 9, 5395 TG te Teeffelen

Omschrijving

KERK van de H. Benedictus. Eenbeukig gebouw uit 1657, herhaaldelijk hersteld en verbouwd, o.a. in 1834 en vooral in 1885; bestaande uit een schip, een rechtgesloten koor. Kerk-inventaris; geelkoperen doopvont uit 1621; 15e eeuws houten beeld van St. Anna te drieën; 16e eeuws houten beeld van St. Antonius Abt, vroeg 17e eeuwse beelden van Apollonia, Caecilia en Barbara; 18e eeuwse schilderijen van de Aanbidding door de Koningen en van St. Michael en de draak; fragment van een 16e eeuwse koorbank; twee grafzerken uit 1718 en 1760; een sarcofaag (11e of 12e eeuw). Van oorsprong eenklaviers orgel in 1733 gemaakt door M. van Deventer. In 1857 uitgebreid met een Onderpositief door P. van Nistelrooy. In 1975 gerestaureerd.