Maasbracht O 240
Maasbracht O 277
Hofstraat 25, 6051 JD te Maasbracht

Omschrijving

"Mispadenhof"; in baksteen opgetrokken (witgeverfd met zwarte plint) rond met zwerfkeien bestrate binnenhof gelegen, gesloten Limburgse HOEVE, waarvan de westvleugel - een driebeukige vijf traveeën lange schuur met een inspringende, door tongewelf onderkelderde voorbouw van twee traveeen onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en met nog geheel oorspronkelijke houtconstructie - en (een gedeelte van) de oostvleugel - woongedeelte zonder verdieping tesamen met het erop aansluitend schuurgedeelte onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak aan de voorzijde tegen puntgevel met vlechtingen - vermoedelijk nog uit de 17e eeuw dateren. De zuidvleugel - een uitbreiding van het woongedeelte met verdieping onder met rode Tuille du Nord gedekt zadeldak, met blinde gevel aan de straatzijde, door poort verbonden met westvleugel en met in de gevel aan de binnenplaats getoogde T-vensters en deuren op de b.g. en getoogde 6-ruits vensters op de verdieping - en de noordvleugel - schuur met poort onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak en met tegen het oostelijk gedeelte aan de zijde van de binnenplaats een afhang - dateren grotendeels uit de tweede helft van de 19e eeuw. Vanwege de ouderdom van de oost- en westvleugel en de schoonheid van het geheel een fraai voorbeeld van dit boerderijtype.