Echt AD 225
Schrevenhofsweg 20, 6112 AB te Sint Joost

Omschrijving

Hoeve "Schrevenhof". Rond een binnenplaats gelegen hoevencomplex, waarvan de historie teruggaat tot de 14e eeuw en dat thans bestaat uit:

-een 19e eeuws en gedeeltelijk ouder woongedeelte (indeling oorspronkelijk) met stal onder met rode pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen;

-een links, terzijde voor het woonstalhuis gelegen, uit ca. 1900 daterende schuur onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak tussen puntgevels;

-een rechts terzijde, voor het woonstalhuis gelegen, lage waarschijnlijk 19e eeuwse stal onder met rode Hollandse pannen gedekt lessenaardak tegen blinde muur;

-een haaks op de binnenhof liggende en deze aan de straatzijde grotendeels sluitende, waarschijnlijk 17e eeuwse langsdeelschuur onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en met in de geveltoppen twee ronde, gemetselde luchtopeningen.