Amsterdam AC 1430
Amstelveenseweg 262, 1075 XV te Amsterdam
Amstelveenseweg 264, 1075 XV te Amsterdam
Amstelveenseweg 266, 1075 XV te Amsterdam

Omschrijving

Stationsgebouw, als kopstation gelegen aan de Haarlemmermeerlijn in landhuisachtige trant gebouwd, in 1915. Blijkens ingemetselde steen met inscriptie ontworpen door H.van Emmerik. Opgetrokken in baksteen, afgewisseld met enkele natuursteenbanden en blokken boven de vensters onder hoogopgaande met leien gedekte kap voorzien van dakkapellen met frontons; gekorniste kroonlijst. De ingangspartij - met stoep - bevindt zich in het midden, heeft een luifel en een van houten pijlers en fronton voorziene loggia in de kapverdieping. Te weerszijden hiervan twee erkers, bekroond door met de hoofdkap verbonden "koepels". Te linkerzijde de stationsrestauratie in dezelfde trant, haaks op het hoofdgebouw. Aan de perronzijde een door een kroonlijst afgesloten overdekking gesteund door vierkante pijlers.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Transport