Stationsgebouw, als kopstation gelegen aan de Haarlemmermeerlijn in landhuisachtige trant gebouwd, in 1915. Blijkens ingemetselde steen met inscriptie ontworpen door H.van Emmerik. Opgetrokken in baksteen, afgewisseld met enkele natuursteenbanden en blokken boven de vensters onder hoogopgaande met leien gedekte kap voorzien van dakkapellen met frontons; gekorniste kroonlijst. De ingangspartij - met stoep - bevindt zich in het midden, heeft een luifel en een van houten pijlers en fronton voorziene loggia in de kapverdieping. Te weerszijden hiervan twee erkers, bekroond door met de hoofdkap verbonden "koepels". Te linkerzijde de stationsrestauratie in dezelfde trant, haaks op het hoofdgebouw. Aan de perronzijde een door een kroonlijst afgesloten overdekking gesteund door vierkante pijlers.

JaAmstelveenseweg2621075 XVAmsterdam
NeeAmstelveenseweg2641075 XVAmsterdam