Maastricht B 2989
Maastricht B 2990
Bouillonstraat 8, 6211 LH te Maastricht
Bouillonstraat 10, 6211 LH te Maastricht

Omschrijving

Gebouwencomplex, XVII A. Vooraan een smal middendeel tussen twee lage zijvleugels. Achter de midden partij een volgende vleugel. De voorgevel van het middenstuk en zijvleugels eindigt in hoofdgestellen met trigliefen, doorbroken door latere stenen dakkapellen met fronton en zijvoluten, XVIIIc. Links van de middenpartij de door Ionische pilasters geflankeerde oorspronkelijke koetspoort, gevuld met een voordeuromlijsting in Lodewijk XV-stijl met zijlichten en een bovenlicht tussen voluten, XVIIIc. Inwendig langs de zuidelijke binnenplaats een gang met Ionische pilasters boven een tegelbekleding. Hoofdtrap met balusterleuning. Een tweede trap met gesneden trappaal, XVIIIa, naast de ingang. Voorts dessus-de-portes met portretten van de markgraaf van Brandenburg en Louise Henriette van Nassau. Drie Lodewijk XV-schoorsteenmantels.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)