Maastricht A 7429
Grote Gracht 90, 6211 SZ te Maastricht
Grote Gracht 92, 6211 SZ te Maastricht

Omschrijving

HOF VAN TILLY TOEGANGSPOORT met naar voren gebogen vleugels en een attiek, gedekt door een fronton met 1714 en vaasvormige hoekbekroningen. Rechts van de poort een vleugel met régence-gevel van Naamse steen, XVIIIa, voorzien van segmentboogvensters, een gebeeldhouwde ingangsomlijsting met een ovaal bovenlicht, horizontale profiellijsten, verticale reliëfbanden en geblokte dammen. Gemetselde dakkapel met gebogen fronton. Tegen de achtergevel van deze vleugel een groot reliëf, Neptunus en Amphitrite op de zegewagen voorstellend, tussen gekoppelde pilasters; oorspronkelijk vermoedelijk deel van een fontein. Aan de andere kant van de binnenplaats een vleugel, waarvan de vensters geblokte omlijstingen van Naamse steen bezitten.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid